ВАКС зобов'язав здійснити привід розшукуваної експосадовиці «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив зобов'язати здійснити доставку підозрюваної до суду, де їй просять обрати запобіжний захід.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав здійснити привід в засідання колишньої директорки департаменту з фінансово-економічних питань та енерготрейдінгу «Центренерго» Катерини Токар, яку НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях на 176,8 млн грн.

Таке рішення 15 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Здійснити привід підозрюваної (Катерини Токар – ред.) в судове засідання, призначене о 10:30 26 червня 2023 року у приміщення Вищого антикорупційного суду для розгляду клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 квітня 2020 року за № 52020000000000277», – ідеться в рішенні.

Раніше НАБУ оголосило у розшук ексдиректорку департаменту «Центренерго» Катерину Токар.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям «Центренерго» та керівнику приватної компанії у зловживаннях на 176,8 млн грн. За інформацією «Слово і діло», йшлося про ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова та ексдиректору департаменту «Центренерго» Катерину Токар, а також керівника приватної компанії «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка. Уварову та Токар про підозру повідомили заочно.

За даними слідства, у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоду про продаж електроенергії ТОВ «Юнайтед Енерджі»-переможцю аукціону. Через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії компанія-переможець мала сплатити штраф. Аби цього уникнути, з ПАТ заднім числом уклали додаткові угоди: виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії.

Такі зміни дозволили згаданому ТОВ відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: