176 млн грн збитків «Центренерго»: підозрюваному визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання сторони обвинувачення про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді застави.

Вищий антикорупційний суд визначив 32,2 млн грн застави керівнику приватної компанії, якого НАБУ і САП підозрюють у справі щодо завдання понад 176 млн грн збитків ПАТ «Центренерго».

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«19 травня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 32,2 млн грн одному з підозрюваних у справі щодо завдання понад 176 млн грн збитків ПАТ «Центренерго», а саме керівнику приватної компанії. Крім того, на указаного підозрюваного покладено низку процесуальних обов'язків, зокрема носіння електронного засобу контролю», – інформує відомство.

У САП не назвали компанію та прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про директора ТОВ «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка.

Раніше у Національному бюро оприлюднили повістки про виклик Уварова і Токар на допит в якості підозрюваних.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям «Центренерго» та керівнику приватної компанії у зловживаннях на 176,8 млн грн. За інформацією «Слово і діло», йшлося про ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова та ексдиректору департаменту «Центренерго» Катерину Токар, а також керівника приватної компанії «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка. Уварову та Токар про підозру повідомили заочно.

За даними слідства, у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоду про продаж електроенергії ТОВ «Юнайтед Енерджі»-переможцю аукціону. Через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії компанія-переможець мала сплатити штраф. Аби цього уникнути, з ПАТ заднім числом уклали додаткові угоди: виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії.

Такі зміни дозволили згаданому ТОВ відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: