Путін заявив, що ядерні ракети «Сармат» встануть на бойове чергування «найближчим часом»

Читать на русском
Рф вже найближчим часом поставить на бойове чергування міжконтинентальні балістичні ядерні ракети Сармат.
Фото bbc.com

Рф вже найближчим часом поставить на бойове чергування міжконтинентальні балістичні ядерні ракети «Сармат».

Про це заявив президент росії володимир путін сьогодні, 21 червня.

Як росія вже дев'ять років «озброюється» міжконтинентальною ракетою «Сармат»Росія вже котрий рік обіцяє розпочати серійне постачання армії ракет Сармат і поставити їх на бойове чергування. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, наразі найголовнішим для рф є розвиток ядерної тріади, адже це «гарантує не тільки військову безпеку самої росії, але ще і глобальну стабільність».

«Вже близько половини частин і з'єднань ракетних військ стратегічного призначення оснащені новітніми комплексами «Ярс», проводиться переозброєння військ на сучасні ракетні системи з гіперзвуковою бойовою частиною «Авангард», – заявив він.

Крім цього, він наголосив, що найближчим часом на бойове чергування заступлять перші пускові установки комплексу «Сармат» з новою важкою ракетою.

Ракета «Сармат» здатна нести 10 і більше ядерних боєголовок. Початкова вага ракети для ураження дальніх цілей, за оцінками росіян, становить 150-200 тонн, дальність польоту – 16 тис. км, корисне навантаження – 5 тонн.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування тактичної ядерної зброї путіним «реальна».

В українській розвідці вважають, що гіпотетична загроза застосування росією ядерної зброї існує, але наразі підвищеного ризику немає. Тоді як керівник ГУР Кирило Буданов висловив упевненість, що рф не завдаватиме ядерного удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: