Україна виконала дві із семи умов для старту переговорів про членство в ЄС – Reuters

Читать на русском
Журналісти зазначили, що виконані рекомендації стосуються судової реформи та закону про ЗМІ. Водночас Єврокомісія має намір наголосити на прогресі, якого досягла Україна за останній рік.
Фото: europarl.europa.eu

Європейський Союз готується опублікувати проміжний звіт щодо заявки України на членство в організації.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на високопоставлених європейських чиновників.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

За даними журналістів, у звіті буде зазначено, що Україна виконала дві із семи умов, необхідні для початку переговорів про членство в ЄС.

Журналісти зазначили, що виконані рекомендації стосуються судової реформи та закону про ЗМІ. Водночас Єврокомісія має намір наголосити на прогресі, якого досягла Україна за останній рік.

«Прогрес є. Звіт буде помірковано позитивним. Йдеться не про прикрашання дійсності, а про визнання прогресу, наприклад, є визначні антикорупційні справи, які можна назвати», – повідомив неназваний європейський політик.

Серед умов, які Україні ще потрібно виконати, зазначені: більш активна боротьба з корупцією, реформа Конституційного суду та правоохоронних органів, заходи щодо боротьби з відмиванням грошей, а також прийняття законів, спрямованих на «стримування» олігархів та захист прав національних меншин.

Звіт буде представлений національним представникам у Брюсселі вже 21 червня, а згодом – на зустрічі глав МЗС у Стокгольмі 22 червня.

Нагадаємо, Європейська рада надала Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі 23 червня 2022 року.

Раніше ми пояснювали, що статус кандидата у члени ЄС дасть Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: