Ексглава Єврокомісії застеріг від нереалістичних очікувань швидкого вступу України до ЄС

Читать на русском
На думку колишнього президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, Україна зможе стати членом Євросоюзу у довгостроковій перспективі.

Колишній президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив про нереалістичність очікувань швидкого вступу України до Євросоюзу.

Про це повідомляє видання Kurier.

«Я дуже засмучений необережністю багатьох політиків, у тому числі тих, що діють на Заході, які обіцяють Україні швидке приєднання… я цього не бачу», – сказав Юнкер.

На його думку, Україна зможе стати членом Євросоюзу у «довгостроковій перспективі».

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

Юнкер підкреслив, що Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу у рекордно короткий термін, і це рішення було правильним з боку Брюсселя.

Також в інтерв’ю Luxemburger Wort він заявив, що в даний час реальні переговори з рф про припинення війни в Україні неможливі, оскільки «ні путін, ні російська влада в цілому не демонструють жодного бажання їх проводити».

Нагадаємо, 23 червня 2022 року Європейська рада надала Україні статус кандидата на членство у Євросоюзі. На шляху до вступу Київ має виконати сім рекомендацій.

Раніше ми пояснювали, що статус кандидата у члени ЄС надасть Україні.

Нагадаємо, Зеленський у річницю подання заявки на вступ до ЄС закликав розпочати переговори про членство.

Також стало відомо, що Україна виконала майже 80% угод про асоціацію з Європейським Союзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: