Компанія олігарха Абрамовича Evraz попередила про можливість дефолту

Читать на русском
У компанії вважають, що регулярний купонний платіж було заблоковано через рішення Міністерства фінансів Британії внести Романа Абрамовича до переліку підсанкційних осіб.
Цензор.НЕТ

Металургійна компанія Evraz, яка підконтрольна російському олігарху Роману Абрамовичу, заявила про можливий дефолт – виплату компанії за боргом заблокували.

Про це йдеться у повідомленні Evraz на сайті Лондонської біржі.

Згідно з повідомленням, компанія виконала регулярний купонний платіж на суму 18,9 млн доларів за євробондами на суму 700 млн доларів з погашенням наступного року. Кошти було надіслано 16 березня, за два дні до терміну погашення.

Економіст пояснив, чому РФ більше ніколи не побачить своїх золотовалютних резервівОбмеження, озвучені російським Центробанком, для тамтешніх валютних вкладників – остаточні. Росіяни можуть попрощатися із золотовалютними резервами в тому обсязі, в якому їх заморозили.

Зазначається, що згідно з повідомленням платіжного агента Bank of New York Mellon, сума так і не була погашена та залишається заблокованою для отримання банком-кореспондентом, Societe Generale New York.

«Емітент отримав підтвердження про те, що до кінця робочого дня 18 березня 2022 року основний платіжний агент не отримав платіж. На підставі цього підтвердження емітент повідомив BNY Mellon Corporate Trustee Services Limited про потенційний дефолт», – йдеться у повідомленні.

У компанії вважають, що платіж було заблоковано через рішення Міністерства фінансів Британії внести Романа Абрамовича до переліку підсанкційних осіб. Він офіційно володіє 28,64% акцій компанії, і в Evraz заперечують те, що компанію контролює Абрамович. Водночас саме на це звертали увагу у своєму обґрунтуванні санкцій у США та Британії.

Водночас, Evraz стверджує, що окрім як негараздів із фінансовою інфраструктурою компанія не має передумов для входження в дефолт.

Нагадаємо, що Велика Британія вирішила запровадити санкції проти Романа Абрамовича, Олега Дерипаски та ще кількох російських олігархів.

Раніше ми повідомляли, що до кінця 2022 року Велика Британія повністю припинить імпорт російської нафти.

Крім того, Британія закрила порти для суден з росії та розширила фінансові санкції.

Також нагадаємо, що Євросоюз обговорить запровадження ембарго на російську нафту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: