Окупанти погрожують звільненням мешканцям захоплених територій за відмову від паспорта рф – ЦНС

Читать на русском
Росіяни посилюють репресії щодо цивільного населення на тимчасово окупованих територіях через відмову від російського паспорта.
Фото: 24tv.ua

Росіяни посилюють репресії щодо цивільного населення на окупованих територіях через відмову від російського паспорта.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Окупаційні адміністрації та російські окупаційні війська продовжують здійснювати системні заходи тиску на місцеве населення з метою примусу до отримання російських паспортів.

«Так, у Маріуполі мешканці отримують погрози звільнення за відмову від російського паспорта, співробітники ЗАЕС піддаються фізичним тортурам та перевіркам. У Мелітополі «материнський капітал» можуть лише ті особи, які оформили новонародженим російське громадянство, а у н.п. Мирне мешканцям без російського паспорту роблять примусову дактилоскопію», – говориться у повідомленні.

Крім цього, співробітники фсб рф проводять регулярні обшуки приватних помешкань жителів Енергодару, які не погоджуються на отримання російських паспортів.

Своєю чергою, окупаційна адміністрація тимчасово окупованого Криму посилює контроль переміщення населення на територію півострова. За наявними даними, під час перетину «ДАПП Перекоп» від громадян України без паспорта рф вимагають проходження опитування із використанням поліграфа.

Нагадаємо, в Запорізькій області окупанти закрили лікарню через відмову працівників від паспортів росії.

Також повідомлялося, що на Херсонщині окупанти не дозволяють евакуюватися людям без паспорта росії.

Крім того, на Херсонщині окупанти погрозами змушують місцевих жителів відмовлятися від паспорта України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: