На Херсонщині окупанти погрозами змушують місцевих жителів відмовлятися від паспорта України

Читать на русском
На тимчасово окупованих територіях Херсонщини росіяни погрожують місцевим жителям виселенням і конфіскацією майна за відмову від оформлення паспорта рф.
На Херсонщині окупанти продовжують примусову паспортизацію.Фото: krymr.com

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

У повідомленні сказано, що російська окупаційна адміністрація визначила 1 вересня цього року кінцевим терміном отримання паспорта громадянина російської федерації з обов’язковою письмовою відмовою від українського паспорта.

Також, місцеві енергетичні компанії повідомляють про обов’язкове перепідписання нових договорів на постачання електроенергії тільки при наявності російського паспорта.

«Усім українським громадянам, які відмовляються від отримання російських документів, погрожують припиненням постачання електроенергії, депортацією, конфіскацією майна та примусовим виселенням із власних осель», – зазначили у Генштабі.

Нагадаємо, уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець пояснив, у яких випадках отримання паспорта росії не можна вважати злочином.

Також повідомлялося, що в Луганській області окупанти позбавляють житла українців через відмову від паспорта росії.

Крім того, окупанти загрожують батькам підлітків, які не отримали російського паспорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: