Французький канал показав репортаж з позицій окупантів, в МЗС України відреагували

Читать на русском
Французький телеканал TF1 випустив репортаж, відзнятий на позиціях російських військових. Проте журналісти жодного разу не згадали про агресію росіян.
Скріншот з відео

Французький телеканал TF1 випустив репортаж, відзнятий на позиціях російських військових. Проте журналісти жодного разу не згадали про агресію росіян.

Сюжет TF1 виклали на Youtube-каналі ще 15 червня.

Журналісти відзняли репортаж з позиції російських військових на окупованій території України, однак без жодних згадок про ширший контекст війни. У відео росіяни дають коментарі про боєприпаси та дрони, які вони застосовують проти українських військових. Також у репортажі йдеться й про те, що загарбники довго готувалися до контрнаступу України й очікують його.

Водночас журналіст жодного разу не згадав, хто ж є агресором у повномасштабній війні та не навів жодних фактів із широкого контексту російської агресії. Наразі відео переглянути уже 141 тис. людей.

Міністерство закордонних справ відреагувало на репортаж французького телеканалу. Речник відомства Олег Ніколенко у Twitter заявив, що журналісти «пробили чергове дно».

«Репортаж TF1Info про те, що російські війська планують знищити ще більше міст на окупованих територіях України, пробиває нове дно журналістики», – йдеться в повідомленні.

За його словами, такими роботами медіа просувають наратив про «міць російської армії», чим паплюжать пам’ять тих, кого ця армія вбила. При цьому Ніколенко, наголосив що журналісти потрапили на окуповані території України у незаконний спосіб.

Нагадаємо, що це не перший скандал з французькими журналістами. У квітні телеканал France 24 показав сюжет про підготовку російських окупаційних військ до контрнаступу України.

Також писали, що у Донецькій області 9 травня під час роботи загинув 32-річний відеожурналіст французького агентства AFP Арман Солдін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: