У «Дії» тимчасово перестала працювати послуга «єВідновлення»

Читать на русском
На порталі та у застосунку Дія не працює програма державної допомоги єВідновлення. Послугою можна буде користуватися з 19 червня.
Фото з відкритих джерел

Користувачі застосунку «Дія» не зможуть скористатися функцією «єВідновлення» протягом найближчих днів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства відновлення України.

«Орієнтовно до ранку 19 червня громадяни тимчасово не зможуть подати через застосунок Дія нові заяви на виплату грошової допомоги в рамках програми єВідновлення. Також не можна буде подати через «Дію» інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене», – говориться у повідомленні.

Зазначається, що послуга не працює через технічні роботи – оновлення реєстру. Розробники запевняють, що нове обладнання дозволить йому працювати «швидше та краще».

У сервісі також нагадали, що «Дія» не зберігає персональні дані, а підтягує інформацію з реєстрів. Якщо заяву вже подано, комісії продовжують їх розглядати.

Про відновлення доступу до реєстру пошкодженого та знищеного майна та подання заяв «єВідновлення» обіцяють повідомити окремо.

Нагадаємо, «єВідновлення» – це спеціальна державна програма, яка передбачає грошову допомогу від держави у випадку пошкодження майна внаслідок дій Росії. Сюди входять як приватні будинки, так і квартири й інші житлові приміщення. Кошти можна витратити на придбання будівельних матеріалів та замовлення ремонтних послуг.

Нагадаємо, 10 травня стартувала програма компенсації за зруйноване житло євідновлення.

30 травня уряд запустив другий етап програми «ЄВідновлення».

Також в уряді назвали кількість одержаних заяв на компенсації за пошкоджене житло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: