Уряд запустив другий етап програми «єВідновлення»: на що можна витратити кошти

Читать на русском
В Україні стартував другий етап програми єВідновлення, яка передбачає компенсацію за зруйноване житло.
sluga-narodu.com

В Україні стартував другий етап програми «єВідновлення», яка передбачає компенсацію за зруйноване житло.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Він зазначив, що заявку для отримання коштів на ремонтні роботи за програмою «єВідновлення» зможуть подати й ті, у кого немає «Дії» або смартфона.

«Ухвалили зміни до програми, які зроблять її максимально ефективною для громадян. Тепер можна буде звернутися в ЦНАП або до органу соцзахисту у своїй громаді, і там допоможуть заповнити заявку», – заявив Шмигаль.

За словами прем'єра, також Уряд деталізував питання щодо оскарження дій чи бездіяльності комісій, які займаються обстеженням пошкодженого майна.

Шмигаль наголосив, що отримані кошти можна буде витратити на будівництво будинку, у такому випадку виплата відбуватиметься безпосередньо на рахунок.

Або ж, на отриману компенсацію, можна буде придбати квартиру, інше житлове приміщення з використанням житлового сертифікату.

«Розмір компенсації буде розраховуватися комісією за спеціальною формулою, яка враховуватиме регіон розташування знищеного об’єкта, рік забудови, площу тощо. Також розмір компенсації встановлюється на рівні не нижче вартості спорудження житла відповідної площі згідно з його місцезнаходженням», – підсумував глава уряду.

Нагадаємо, за перший тиждень роботи програми державної допомоги на відновлення пошкодженого житла «єВідновлення» подано 10 440 заяв.

Вартість відновлення інфраструктури України, яка сильно постраждала внаслідок російського вторгнення, суттєво зросла і становить понад 400 млрд доларів.

На ліквідацію наслідків агресії росії вдалося зібрати вже понад 60 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: