Навчання українських пілотів на F-16: центр підготовки буде розташований у Східній Європі

Читать на русском
У Міноборони Нідерландів вважають, що створення такого центру допоможе задовольнити оборонні потреби України у довгостроковій перспективі.
Фото: Getty Images

Підготовка українських пілотів управлінню американськими винищувачами F-16 розпочнеться найближчими місяцями.

Про це йдеться у заяві міністерства оборони Нідерландів.

ЗСУ вже сформували перший список пілотів для навчання на F-16Ігнат пояснив, за яким принципом військове командування відбирало льотчиків для навчання на американських винищувачах.

Там зазначили, що нідерландські військові вже працюють над планом навчання спільно з Данією та США. Крім того, ще три країни – Бельгія, Люксембург та Британія – консультують Нідерланди з деяких питань.

Паралельно з цим учасники «коаліції винищувачів» створюють спеціальний навчальний центр для українських пілотів в одній із країн Східної Європи.

У Міноборони країни не стали розкривати подробиці. Там лише зазначили, що створення такого центру допоможе задовольнити оборонні потреби України у довгостроковій перспективі.

Зазначається, що у першій групі навчатиметься обмежена кількість українських пілотів. «Пізніше їхня кількість може збільшитися», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, Нідерланди мають очолити коаліцію з підготовки українських пілотів до польотів на винищувачах F-16 спільно з Данією.

За оцінкою військових, навчальна програма для льотчиків з України на F-16 може тривати чотири місяці.

ЗМІ вже дізналися подробиці першого етапу навчання українських пілотів на F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: