У Пентагоні назвали очікувані терміни закінчення навчання українських військових на Abrams

Читать на русском
Українські військові в Німеччині вже три тижні навчаються поводженню з американськими танками Abrams. У Пентагоні очікують, що навчання закінчиться до осені.
Ілюстративне фотоUS Army

Близько 200 українських військових, як очікується, закінчать навчання управлінню танками M1A1 Abrams до кінця літа.

Про це повідомляє CBS News із посиланням на представників Міністерства оборони США.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

Закінчення програми навчання приблизно співпаде з очікуваним восени постачанням 31 танка Abrams, які США пообіцяли Україні ще на початку року.

За словами двох високопоставлених представників армії США в Європі та Африці, 200 українців зараз проходять у Німеччині третій тиждень навчання із 12 запланованих. Наразі вони працюють над індивідуальними навичками, а потім перейдуть до різних навичок підрозділів, кульмінацією яких стане підготовка військ на рівні батальйону.

Усього з початку повномасштабної війни США навчили понад 11 тисяч українців, а разом із союзниками – 57 тисяч.

Наразі близько 6 тисяч наших військових проходять навчання на 40 майданчиках за межами України.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена після кількох тижнів внутрішніх дебатів має намір надати Україні танкові снаряди із збідненим ураном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: