ЗСУ ліквідували російського генерала

Читать на русском
Сили оборони ліквідували генерал-майора Сергія Горячова, начальника штабу 35 загальновійськової армії росії.
Фото: Агентство

Ракетним ударом українські військові 12 червня ліквідували генерал-майора Сергія Горячова, начальника штабу 35 загальновійськової армії росії.

Про це повідомляють російські воєнкори.

Частина підрозділів російського спецназу втратила 90-95% бійців в Україні – WPРосії може знадобитися десятиліття, щоб відновити боєздатність підрозділів спецназу, деякі з яких втратили до 95 відсотків бійців.

За непідтвердженою інформацією, разом із Горячовим загинули кількох старших офіцерів штабу.

Російське видання «Агентство» наголошує, що Горячов — перший загиблий в Україні генерал за рік. Після початку повномасштабного вторгнення він очолював 5-у окрему танкову бригаду, під час війни був підвищений до посади начальника штабу армії

До початку 2022 року Горячов очолював 201 російську військову базу в Таджикистані, а в 2013-2018 роках був начальником оперативної групи російських військ у Придністров'ї.

«Агентство» пише, що остання підтверджена смерть воєначальника такого рівня сталася 5 червня 2022 року – біля Попасної Луганської області було ліквідовано генерал-майора Романа Кутузова, першого заступника командувача 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу.

Загалом, за даними «Медіазони», з початку повномасштабної війни підтверджено смерть чотирьох російських генералів.

При цьому, за даними ЗСУ, лише за перші тижні повномасштабного вторгнення було ліквідовано щонайменше шість російських генералів.

За інформацією японської розвідки, в Україні було вбито понад 20 генералів російської армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: