ВАКС призупинив слухати справу Одеської ТЕЦ через мобілізацію фігуранта

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання сторони захисту про зупинення судового провадження у зв'язку з мобілізацією.

Вищий антикорупційний суд призупинив слухання справи за обвинуваченням колишнього ліквідатора ПАТ «Одеська ТЕЦ» Євгена Лахненка у розтраті коштів у зв'язку з його мобілізацією в лави Національної гвардії України.

Про це йдеться в рішенні ВАКС від 8 червня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, обвинувачений Лахненко з 13 січня 2023 року перебуває на військовій службі у військовій частині Нацгвардії. З 26 січня 2023 року його було відряджено у службове відрядження до оперативно-тактичного угруповання «Лиман» для виконання заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройній агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях. Наразі він продовжує службу і не може брати участь у судових засіданнях.

«Клопотання захисника задовольнити. Зупинити судове провадження відносно (Євгена Лахненка – ред.) обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Євген Лахненко, призначений у грудні 2015 року керуючим санації ПАТ «Одеська ТЕЦ», навесні 2016 року в порушення вимог законодавства, що регулює діяльність на ринку природного газу України, уклав договір між Одеською ТЕЦ та ХК «Енергомережа» про постачання природного газу. Детективи НАБУ встановили, що ця компанія не мала технічної можливості виконати поставку, натомість кошти за договором в розмірі 28 млн грн від Одеської ТЕЦ отримала. У січні 2021 року дослідили перші томи справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: