Генштаб: ЗСУ відбили атаки на трьох напрямках і вразили понад 20 ворожих цілей

Читать на русском
Російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, на цих ділянках фронту йдуть важкі бої.
Фото: Офіс президента України

Російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, на цих ділянках фронту йдуть важкі бої.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 13 червня.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Веселого та Роздолівки, а також завдав авіаційних ударів по населених пунктах Білогорівка Луганської та Веселе Донецької областей.

Дані супутників: як готувалося вторгнення російських терористів в УкраїнуВійна в Україні – не миттєве побажання путіна, а вивірене, довго підготовлюване рішення. Супутникові знімки це доводять

На Бахмутському напрямку окупанти намагалися наступати в районі Оріхово-Василівки та Білої Гори, всі їхні атаки завершилися невдачею. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Дружба, Торецьк, Південне Донецької області.

На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили всі 14 атак противника в районі міста Мар'їнка, водночас ворог завдав авіаційного удару в межах населеного пункту.

На Авдіївському, Куп'янському, Шахтарському, Запорізькому та Херсонському напрямках росія наступальних дій не проводила. Водночас армія ворог завдала авіаційних ударів та обстріляла з артилерії низку населених пунктів, розташованих уздовж лінії фронту.

У Генштабі розповіли, що противник продовжує ігнорувати закони та звичаї війни, здійснюючи обстріл як по військових, так і по цивільних об'єктах.

«Протягом доби російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши 16 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 4 іранські ударні БпЛА «Shahed» по об'єктах критичної інфраструктури в Харківській області та житлових будинках у Кривому Розі. Воїнами Збройних Сил України знищено 11 крилатих ракет і один ударний дрон», – йдеться у повідомленні.

Яку західну військову техніку «знищила» армія рф за версією пропагандиПро знищення якої західної військової техніки, переданої Україні, заявляло російське міноборони.

У Генштабі також зазначили, що окупанти зберігають свою присутність у затопленій Голій Пристані. Вони здійснюють обстріл евакуаційних пунктів і звинувачують у цьому підрозділи ЗСУ.

«У свою чергу, окупаційна так звана влада змушує місцеве населення говорити на відеокамеру слова подяки підрозділам «МНС росії» за, нібито, порятунок та евакуацію. Хоча весь цей час, так і не дочекавшись допомоги від окупаційної влади, люди були змушені самостійно рятувати один одного», – уточнили у ЗСУ.

Авіація сил оборони відповіла на безчинства росіян 11 ударами по районах зосередження особового складу противника та 3 - зенітно-ракетними комплексами противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили пункт управління, три райони зосередження ворога, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, засіб протиповітряної оборони та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, втрати окупаційної армії за останню добу склали 470 військових, а також 4 танки, 6 бойових броньованих машин та вертоліт.

Раніше ЗСУ показали, як за допомогою дронів відбили штурми окупантів на півдні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: