Зведення Генштабу: ЗСУ знищили ворожий гелікоптер, в армії рф почастішали випадки дезертирства

Читать на русском
Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби на вказаних ділянках фронту сталося 23 бойові зіткнення.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби на вказаних ділянках фронту сталося 23 бойові зіткнення.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 12 червня.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого та завдав авіаційних ударів по населених пунктах Ямпіль, Спірне та Веселе Донецької області.

Дані супутників: як готувалося вторгнення російських терористів в УкраїнуВійна в Україні – не миттєве побажання путіна, а вивірене, довго підготовлюване рішення. Супутникові знімки це доводять

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Білої Гори Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали Васюківка, Благодатне, Новомаркове, Калинівка Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Південний, Суха балка Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти проводили наступальні дії у напрямку Авдіївки, успіху не мали. Крім того, рашисти завдали авіаційних ударів у районах Авдіївки та Північного Донецької області.

На Мар'їнському напрямі ЗСУ відбили 14 ворожих атак у районі міста Мар'їнка. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Старомихайлівки та Красногорівки. Водночас, здійснив артилерійські обстріли Красногорівки, Мар'їнки, Георгіївки, Максиміліанівки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог проводив безуспішні наступальні дії у напрямку Благодатного.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаударів у районах Мілового та Кислівки Харківської області та Новоселівського у Луганській області.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

У Генштабі зазначили, що в розташуванні військ окупантів збільшилися випадки дезертирства в штурмових підрозділах шторм-z російських окупаційних військ, які все частіше самовільно залишають бойові позиції.

«Відзначено дезертирство близько 25 російських окупантів у Маріуполі та Новоазовську через неофіційне припинення відпусток, обіцяних окупантам російським військовим керівництвом», – йдеться у зведенні.

А у затопленій Голій Пристані Херсонської області російські окупанти дозволяють евакуацію громадян України лише після отримання хабара. При цьому знищують паспорти та свідоцтва про народження та інші документи українського зразка. Місцевих жителів переселяють до тимчасово окупованого українського Криму та Краснодару російської федерації.

Авіація сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу противника, а ракетники та артилеристи вразили 3 пункти управління, 2 зенітно-ракетні комплекси, район зосередження особового складу противника та 3 його артилерійські підрозділи на вогневих позиціях.

Крім того, українськими воїнами було знищено ворожий гелікоптер Ка-52 та БПЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10».

Нагадаємо, за останню добу росіяни втратили в Україні ще 540 осіб, 5 танків та десятки одиниць інших видів техніки.

Раніше у ЗСУ розкрили деталі просування українських захисників на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: