На Донбасі тривають тяжкі бої, сталося 26 зіткнень – Генштаб

Читать на русском
Російські війська намагалися наступати в районах Веселого, Білогорівки, Авдіївки, Мар'їнки та Благодатного.
The Sun/PA

У Донецькій та Луганській областях продовжуються важкі бої, за добу на вказаній ділянці фронту сталося 26 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Зеленський заявив, що Україна перейшла до контрнаступальних дійВ Україні відбуваються певні контрнаступальні й оборонні дії. Командувачі налаштовані позитивно.

Вночі окупанти завдали чергового удару по Україні, попередньо застосувавши 14 крилатих ракет Х-101/555 і 4 «шахеди». Крім того, за добу окупанти завдали 31 авіаційного удару і здійснили 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, внаслідок обстрілу Білопілля Сумської області та Шевченківського Харківської області знищено житлові приватні будинки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Лиманському напрямі протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії у районах Веселого Харківщини та Білогорівки Луганської області.

На Авдіївському напрямку противник проводив наступальні дії у напрямку до Авдіївки – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямі наші захисники відбили всі 14 ворожих атак у районі Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку окупанти проводили безуспішні наступальні дії у напрямку Благодатного.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та 4 по зенітно-ракетних комплексах противника. Знищено ворожий вертоліт Ка-52 та БПЛА «Орлан-10». Підрозділи ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили 3 пункти управління, 2 зенітно-ракетні комплекси, район зосередження особового складу противника та 3 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях.

У Генштабі також розповіли, що окупанти на Херсонщині активно вивозять награбоване майно із затоплених населених пунктів. Зокрема, до Голої Пристані під виглядом гуманітарної допомоги прибувають порожні вантажівки, які російські військовослужбовці завантажують награбованим – побутовою технікою, меблями та іншим майном.

Нагадаємо, ЗСУ за минулий тиждень внаслідок наступальних дій звільнили сім населених пунктів.

Так, відомо про звільнення села Новодарівка у Запорізькій області, а також Сторожового, Благодатного та Нескучного на Донеччині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: