ООН заявила, що росія не допускає її представників на лівий берег Херсонщини

Читать на русском
Російські військові не дають допомогти населенню лівого берега Херсонської області, повідомили в ООН.
Фото з відкритих джерел

ООН заявила, що російські військові не дають допомогти населенню лівого берега Херсонської області. Окупанти не дають представникам перейти через лінію фронту.

Про це розповів Заступник генерального секретаря ООН Мартін Гріффітс, повідомляє AP.

Заступник генерального секретаря ООН заявив, що рф не надала представникам організації можливість допомогти жителям окупованого лівобережжя Херсонської області, які постраждали від російського теракту на дамбі Каховської ГЕС.

Гріффітс повідомив, що в середу, 7 червня, зустрівся з послом росії в ООН Василем Небензею, щоб попросити російську владу надати командам організації доступ на окуповану територію, аби мати можливість допомогти українцям у захоплених регіонах.

«Під час розмови ми надали їм деталі, щоб дати можливість Москві прийняти рішення, яке, як ми сподіваємося, буде позитивним. Сподіваюся, це станеться», – сказав він.

Гріффітс розповів, що на підконтрольній Україні території ООН змогла охопити допомогою близько 30 тисяч населення.

За його словами, організація також, імовірно, звертатиметься зі спеціальним закликом про надання Україні додаткових коштів для боротьби з наслідками підриву дамби.

Водночас, уточнив Гріффітс, про це говоритимуть за кілька тижнів, коли наслідки для економіки, довкілля та здоров'я населення постраждалих регіонів стануть більш зрозумілими.

Нагадаємо, понад 30 країн приєдналися до позову України проти Росії у суді ООН.

Також ООН пообіцяла допомогти Україні з евакуацією із окупованої частини Херсонщини.

Крім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обіцяв «дотиснути» ООН та Червоний Хрест, щоб вони допомогли Україні після руйнування ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: