Повернення до довоєнного рівня податків відклали – нардеп

Читать на русском
З 1 липня податки на довоєнний рівень не повертатимуть. Раніше законопроєкт був ухвалений парламентом у першому читанні.
Фото: rada.gov.ua

Повернення до довоєнного рівня податків, яке мало відбутися 1 липня, відклали.

Про це написав народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк.

«Тримайте новину: скасування «єдиного податку 2%», скасування пільги щодо сплати податку для 1 та 2-ї групи, поновлення проведення документальних перевірок, повернення штрафних санкцій за порушення використання РРО – всього цього з 1 липня не буде. P.S. Яка нова дата події – не знаю, але вже не 1 липня», – повідомив нардеп.

Раніше, у травні, Верховна рада ухвалила у першому читанні урядовий законопроєкт №8401 про особливості оподаткування в період дії воєнного стану. Він передбачав, що з 1 липня припиняють дію такі положення:

  • зупинення проведення документальних перевірок;
  • особливості застосування спрощеної системи оподаткування як єдиного податку розмірі 2%;
  • можливості для ФОП платників єдиного податку І та ІІ груп не сплачувати єдиний податок;
  • норми щодо незастосування відповідальності (штрафів) за порушення вимог податкового законодавства та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи.

У коментарі виданню «Бабель» Железняк уточнив, що податкову політику все ж таки змінять, як того просить Міжнародний валютний фонд, але терміни невідомі, оскільки до законопроєкту подали понад 800 правок.

Нагадаємо, минулого року Верховна рада повернула акцизний податок на пальне, але ПДВ поки що залишився на рівні 7%. Однак у законі зазначено, що всі пільги діють не пізніше 1 липня 2023 року.

Голова фінансового комітету Ради Данило Гетманцев вважає помилкою зниження ПДВ на пальне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: