В Україні повернули податки на ввезення генераторів та терміналів Starlink

Читать на русском
Тепер при ввезенні Starlink, а також електрогенераторів, трансформаторів, інверторів та акумуляторів потрібно сплачувати податок на додану вартість та ввізне мито.
Фото: t.me/s/zedigital

У понеділок, 1 травня, в Україні завершився період пільгового імпорту деяких пристроїв енергетики та систем зв'язку Starlink.

Про це йдеться у повідомленні Державної митної служби.

Які країни та організації передали Україні термінали StarlinkТермінали Starlink Україні передавали Польща, USAID, SpaceX та інші приватні компанії. Докладніше – на інфографіці.

Тепер при ввезенні Starlink, електрогенераторів, а також окремих видів трансформаторів, інверторів та акумуляторів потрібно сплачувати податок на додану вартість (ПДВ) та ввізне мито.

На митниці уточнили, що йдеться про товари, що імпортуються підприємствами або громадянами та переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Крім того, під оподаткування тепер підпадають товари, які безоплатно надаються Енергетичною спільнотою як допомога українським енергопідприємствам для відновлення та ремонту інфраструктури.

Нагадаємо, мита та ПДВ при ввезенні генераторів, Starlink та іншого обладнання для енергетики було скасовано Верховною Радою у грудні минулого року. На початку квітня парламент звільнив від ПДВ товари оборонного значення.

Раніше нардеп розповів, скільки генераторів було завезено в Україну за 2022 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: