СБУ повідомила про підозру росгвардійцю, який стріляв у полоненого за українську мову

Читать на русском
Командир Росгвардії на окупованій частині Запорізької області знущався з українських полонених.
ssu.gov.ua

Командир Росгвардії на окупованій частині Запорізької області знущався з українських полонених.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Facebook.

Служба безпеки встановила, що начальник групи 376-го окремого батальйону оперативного призначення Росгвардії Костянтин Юдін знущався з українських військовополонених.

На початку квітня цього року, він прибув до місця дислокації російського блокпоста у тимчасово окупованому Енергодарі на Запоріжжі. Тоді там перебували українські військовополонені, яких окупанти хотіли залучити до демонтажу фортифікаційних споруд. Однак, Юдін віддав інший наказ – вишикувати захисників України для допиту. Насамперед його цікавили персональні дані українських військових та як вони потрапили у полон.

При цьому росгвардієць вимагав відповідати на його запитання винятково російською мовою. Та один з полонених відповів йому українською. За що окупант відвів чоловіка до господарської будівлі на території блокпоста і, погрожуючи зброєю, наказав стати обличчям до стіни. Потім Юдін здійснив постріл з пістолета у праву ногу українця. Він повторив свою вимогу розмовляти із ним лише російською, але боєць і цього разу відмовився виконувати вказівку.

«Тоді Юдін здійснив ще один постріл близько від голови полоненого, але і це не змусило українця відповідати російською. Після цього зловмисник відвів потерпілого до інших полонених і пригрозив, що буде розстрілювати їх, коли знову почує українську мову», – додають у СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили російському окупанту про підозру за порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, раніше СБУ оголосила підозру ще вісьмом колаборантам, серед яких є так званий міністр транспорту Криму та гауляйтер Сєвєродонецька.

Також писали, що зраднику, який підняв російський прапор над Вовчанськом Харківської області, присудили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: