СБУ оголосила підозру так званому міністру з Криму та ще сімом зрадникам

Читать на русском
СБУ оголосила підозру ще вісьмом колаборантам, серед яких є так званий міністр транспорту Криму та гауляйтер Сєвєродонецька.
ssu.gov.ua

СБУ оголосила підозру ще вісьмом колаборантам, серед яких є так званий міністр транспорту Криму та гауляйтер Сєвєродонецька.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще 8 «посадовців» окупаційних адміністрацій рф у тимчасово захоплених регіонах України.

Одним із зловмисників є новопризначений у квітні «міністр транспорту Республіки Крим». За вказівками з Москви, він забезпечує логістику перекидання російських військ з території півострова на південний фронт.

За добровільну співпрацю з ворогом також судитимуть гауляйтера Сєвєродонецька. Ще за часів Януковича він був мером Брянки і залишався на тимчасово окупованій території. Після повномасштабного вторгнення рф він погодився на нове призначення.

Крім цього, судитимуть колишнього посадовця розформованої міліції, який після звільнення у листопаді 2014 року приєднався до терористичного угруповання «ЛНР» та мешканку тимчасово окупованого Троїцького, яка погодилась очолити «управління бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення» у складі місцевої окупаційної адміністрації рф.

Натомість у Херсонській області викрито трьох мешканців обласного центру, які у період окупації міста обійняли керівні «посади» у створеній загарбниками «виборчій комісії».

«Слідчі СБУ заочно повідомили усім фігурантам про підозри за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За всіма викритими фактами тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності за злочини проти України», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, зраднику, який підняв російський прапор над Вовчанськом Харківської області, присудили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Також Служба безпеки України затримала чиновника Херсонської обладміністрації, який добровільно працював на російських загарбників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: