Зрадник, який підняв російський прапор на Харківщині, отримав вирок

Читать на русском
Зраднику, який підняв російський прапор над Вовчанськом Харківської області, присудили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
ssu.gov.ua

Зраднику, який підняв російський прапор над Вовчанськом Харківської області, присудили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Мова йде про 45-річного українця на прізвисько «Чиж». Після тимчасового захоплення Вовчанська він добровільно пішов на співпрацю з представником ФСБ рф та командиром підрозділу «вагнерівців», від яких отримував вказівки.

Зокрема, зловмисник мав очолити Вовчанський район. Для цього він організував незаконний збір підписів місцевих жителів за відставку чинного міського голови, замаскувавши це під видачу гумдопомоги. Після чого чоловік підняв російський прапор на флагштоці в центрі міста. А подібні пропагандистські акції висвітлював на власному телеграм-каналі.

Крім цього, «Чиж» брав участь у викраденні представників Вовчанської територіальної громади, також «вибивав» гроші з місцевих фермерів та забезпечував окупантів паливом і продуктами.

Правоохоронці затримали зловмисника у вересні минулого року під час стабілізаційних заходів у визволеному Вовчанську. На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним у державні зраді та присудив 15 років в’язниці.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині контррозвідка Служби безпеки України викрила агента ФСБ росії, який збирав дані про види та кількість літаків бойової авіації ЗСУ.

Також Служба безпеки України затримала чиновника Херсонської обладміністрації, який добровільно працював на російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: