У ЗСУ затримали шпигуна, який міг готувати диверсії проти керівництва Сил оборони

Читать на русском
СБУ затримала російського шпигуна у лавах ЗСУ. Він міг готувати диверсії проти керівництва Сил оборони України.
ssu gov ua

СБУ затримала російського шпигуна у лавах ЗСУ. Він міг готувати диверсії проти керівництва Сил оборони України.

Про це повідомляє СБУ на офіційному сайті.

Зловмисником виявився мешканець Бахмута, якого ще до початку повномасштабного вторгнення завербував представник російської розвідки. Росіяни дали зраднику декілька завдань та постійно підвищували їхню складність. Так, одним із перших завдань було повідомляти про наслідки повітряних ударів по Бахмуту. Також окупантів цікавили точні координати мостових переходів у місті та на його околицях.

Згодом він отримав наступне завдання – прибути до Дніпропетровської області та мобілізуватися до лав Сил оборони. Після зарахування до складу однієї з військових частин ЗСУ ворожий агент збирав інформацію про кількість особового складу та наявне озброєння в підрозділах. Крім того, зловмисник намагався виявити місця базування української системи протиповітряної оборони та новітнього західного озброєння.

Також він передав росії інформацію про можливі візити до гарнізону представників вищого командування ЗСУ. Тому українські спецпризначенці вважають, що той міг готувати диверсію проти посадовців української армії.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за державну зраду. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Олексій Ніконоров, який очолює «адміністрацію» ватажка терористичної організації «днр» Пушиліна отримав підозру.

Також писали, що ВАКС засудив до строку в колонії двох колишніх працівників СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: