Протягом доби Сили оборони уразили 25 районів зосередження ворога

Читать на русском
Протягом минулої доби, 9 червня,  українські захисники завдали ударів по 25 районах зосередження окупаційних військ та влучили й в інші військові об’єкти ворога.
novynarnia.com

Протягом минулої доби, 9 червня, українські захисники завдали ударів по 25 районах зосередження окупаційних військ та влучили й в інші військові об’єкти ворога.

Про це у Facebook пише Генштаб ЗСУ.

Відомо, що українська авіація вчора завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу та 2 – по зенітно-ракетних комплексах противника. Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 пункти управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів та 5 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях.

Проте протягом вчора завдав 8 ракетних та 74 авіаційних удари, здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Наразі російські війська зосереджують основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. Протягом минулої доби на зазначеній ділянці фронту відбулось 34 бойових зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах, посилює склад угруповання прикриття кордону за рахунок підрозділів територіальних військ.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів і мінометних обстрілів по Луганщині.

На Лиманському напрямку, протягом доби, противник вів безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Веселого.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Богданівки, успіху не мав. Завдав авіаударів поблизу населених пунктів Курдюмівка, Біла Гора і Торецьк.

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалі спроби наступу неподалік Сєверного та не припиняв артилерійські обстріли.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. Противник зазнав втрат.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районі Великої Новосілки та Благодатного. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Шахтарське, Новоукраїнка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється та водночас здійснив артилерійські обстріли понад 40 населених пунктів.

Також у Генштабі повідомляли, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, які постраждали від підриву Каховської ГЕС, російські загарбники дозволяють евакуюватися тільки людям з російськими паспортами.

Додамо, аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що за останні кілька діб ЗСУ провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту, зокрема на Запорізькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: