Затоплення Херсонщини: за ніч рівень води впав на 20 сантиметрів

Читать на русском
У Херсонській області станом на ранок затоплено 3,6 тисяч будинків у 32 населених пунктах. Рівень води за ніч знизився.
Фото: Zelenskiy / Official

Протягом ночі рівень води на Херсонщині впав на 20 сантиметрів. Станом на ранок 9 червня затоплено 3,6 тисяч будинків у 32 населених пунктах.

Про це розповів керівник військової адміністрації області Олександр Прокудін.

У мережі з'явилися кадри зруйнованої Каховської ГЕС та затоплених територій, зняті дрономЯк зараз виглядають зруйнована Каховська ГЕС та затоплені населені пункти Херсонської області – відео зняте з повітря.

«Щодо оперативної ситуації. У середньому на правобережжі вода тримається на позначці 5,38 метра, по Херсону – 5,35 метра. Вже бачимо, що на 20 сантиметрів за ніч вода відійшла. Попередньо, станом на сьогоднішній ранок затоплено 3624 будинки у 32 населених пунктах Херсонської області. На ранок евакуйовано 2352 особи. Рятуємо братів наших менших – евакуйовано близько 550 тварин», – повідомив Прокудін.

Нагадаємо, катастрофічна ситуація спостерігається на окупованому лівому березі області. Зокрема, до лікарні окупованих Олешок продовжують надходити тіла потонулих, відомо про щонайменше 9 загиблих.

ООН обіцяла відправити свої мобільні групи до зон підтоплення на тимчасово окупованих територіях, як тільки росія надасть доступ та гарантії безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: