У Києві перевірили майже три тисячі укриттів: результати

Читать на русском
У Києві міські та районні служби проінспектували майже 3 тисячі укриттів та сховищ із наявних 4,6 тис.
Укрінформ

У Києві міські та районні служби проінспектували майже 3 тисячі укриттів та сховищ із наявних 4,6 тис.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За результатами перевірки з 2197 об’єктів 265 не відповідають нормативним вимогам, ще 920 укриттів потребують. Комісія за кожною адресою формує відповідний висновок.

Скільки укриттів у найбільших містах України та скільки з них реально готові до використанняСкільки у найбільших містах України заявлено укриттів та скільки з них реально готові до експлуатації – на інфографіці.

«Протягом 2022-2023 років у Києві провели понад 9 тисяч інспекційних виїздів, за результатами яких районним адміністраціям надавали доручення оперативного усунення недоліків. Насамперед ішлося про адреси, на які надходили зауваження від містян. Загалом за цей період місто виділило районам, як відповідальним розпорядникам коштів, понад 1,2 млрд грн на ремонтні роботи в спорудах цивільного захисту», – розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Зараз фокус уваги місцевої влади максимально сконцентрований на тому, щоб кожне укриття чи сховище було технічно придатним і оперативно відчиняли в разі повітряної тривоги. Пантелеєв наголошує, якщо навіть приміщення перебуває в оренді чи приватній власності, статус укриття чи сховища з нього ніхто не знімав. І доступ до нього під час повітряної тривоги має бути безперешкодним.

Відзначимо, що наразі усі райони оновлюють інформаційні таблиці на входах до укриттів, наносять на мапу нові укриття та напрямки руху до них.

Нагадаємо, по всій Україні станом на ранок 5 червня обстежили 50 тисяч 195 укриттів (79%). З цієї кількості 11 тисяч 644 укриття (23% від перевірених) виявилися непридатними для використання.

Перевірки по всій країні почалися після того, як під час ракетної атаки вночі 1 червня у Деснянському районі Києва кілька людей загинули, не зумівши потрапити до закритого укриття. Правоохоронці порушили кримінальну справу через цей інцидент, чотири особи отримали підозру, суд обрав їм запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: