У Повітряних силах розкрили особливості нічної ракетної атаки

Читать на русском
У ніч проти 9 червня росія застосувала проти України вже звичну тактику повітряних атак. При цьому ракети ворога практично літали колами по території нашої країни.

У ніч проти 9 червня росія застосувала проти України вже звичну тактику повітряних атак. При цьому ракети ворога практично літали колами по території України.

Такими даними в ефірі телемарафону поділився речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

З якою частотою та інтенсивністю росія завдає масованих ударів по УкраїніРосія повернулася до практики регулярних масованих обстрілів України. Частота та інтенсивність атак із жовтня – на інфографіці.

За його словами, під час останньої атаки рашисти спочатку запустили дрони, а потім застосували крилаті ракети, які довгий час просто намотували кола навколо міст.

«Нічого не змінюється. З 23:00 атакують дрони-камікадзе, а потім – крилаті ракети. Потім можуть ще щось придумати до ранку, як це було з балістикою. Цього разу вони направили і дрони-камікадзе, і розвідувальні БПЛА, і ракети, які фактично літали колами. Вони були запрограмовані так, щоб фактично намотувати кола навколо міст», – розповів Ігнат.

Спікер Повітряних сил зазначив, що рашисти таким чином намагалися знайти слабкі місця системи ППО та виснажити боєкомплект.

«Вони роблять це, щоб зосередити увагу на ППО, з'ясувати її слабкі місця. «Шахеди» застосовуються для виснаження боєкомплекту, промацування слабких місць нашої протиповітряної оборони. Ракети теж хочуть ввести нас в оману, адже їх запускають в одному напрямку, потім вони змінюють напрямок, намотують кола за маршрутом. Де можливо, вони, зрозуміло, знищуються», – повідомив Ігнат.

Нагадаємо, вночі росіяни запустили об'єктами в Україні до 16 іранських дронів та 6 крилатих ракет. Сили ППО збили 4 ракети та 10 шахедів.

Увечері 8 червня під час тривоги вибухи пролунали на Черкащині. Росіяни вдарили по промисловому об'єкту та автомийці в Умані, є поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: