Нічна атака ракетами та дронами: у ЗСУ розповіли, скільки цілей збито

Читать на русском
Вночі росіяни запустили по об'єктах в Україні до 16 іранських дронів та 6 крилатих ракет. Сили ППО збили 4 ракети та 10 шахедів.
vechirniy.kyiv.ua

У ніч на 9 червня російські окупанти вдарили іранськими дронами Shahed-136/131 та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури України.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Атаки іранських дронів: скільки «шахедів» збивають сили ППОДинаміка знищення іранських дронів-камікадзе в Україні з вересня минулого року – на інфографіці.

«Шахеди» запускали з південного напрямку, крилаті ракети – з району Каспійського моря, з чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Всього за ніч було запущено до 16 дронів та 6 крилатих ракет.

«Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил в зонах відповідальності повітряних командувань «Схід», «Захід» та «Південь», у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено 4 крилаті ракети Х-101/Х-55, 10 ударних дронів «Shahed-136/131», «Ланцет» та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10», Supercam. Також близько 20:00 години 8 червня противник завдав ударів з Чорного моря двома ракетами «Калібр» по одному з цивільних об’єктів на Черкащині», – повідомили військові.

Нагадаємо, вночі у більшості областей України було оголошено повітряну тривогу.

Увечері, 8 червня, під час тривоги вибухи пролунали на Черкащині. Росіяни вдарили по промисловому об'єкту та автомийці в Умані, є поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: