На Яворівському полігоні викрили трьох агентів росії – Офіс генпрокурора

Читать на русском
Затримали агентурну мережу російського ГРУ, яка шпигувала за Збройними Силами України на Яворівському полігоні на Львівщині
Служба безпеки України

На Львівщині на Яворівському полігоні викрили двох військових та лікарку, які шпигували на воєнну розвідку росії.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, до співпраці цих агентів залучив працівник російської воєнної розвідки ще до 24 лютого 2022 року. Після початку повномасштабного вторгнення вони збирали інформацію, яка цікавила розвідку рф. Кожен з них мав свою лінію діяльності.

Зазначається, що за допомогою месенджерів агенти повідомляли представникам держави-агресора інформацію про локації окремих підрозділів українських захисників на полігоні, результати міжнародного військового співробітництва, візити військово-політичного керівництва України, а також про розгортання бойових частин та локації військової техніки.

За даними Служби безпеки України, один із фігурантів регулярно передавав росії локації окремих підрозділів на території Яворівського полігону і збирав відомості про результати міжнародного військового співробітництва Сил оборони.

Ще один агент намагався передати своєму куратору інформацію про візити військово-політичного керівництва України до одного з медзакладів у регіоні.

Інший російський агент — посадовець навчального підрозділу українських військ. Він передавав воєнній розвідці рф інформацію про розгортання бойових частин Сил оборони та локації військової техніки.

Наразі встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області за оперативного супроводу військової контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала агента білоруського КДБ, який шпигував за північним кордоном України.

Окрім того, СБУ затримала російського шпигуна у лавах ЗСУ. Він міг готувати диверсії проти керівництва Сил оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: