ВАКС розгляне позов про конфіскацію коштів депутата з Дніпропетровщини

Читать на русском
Антикорупційний суд розгляне позов прокурора САП про визнання необґрунтованими активи одного з депутатів місцевої ради Дніпропетровщини.

Вищий антикорупційний суд розгляне позов про цивільну конфіскацію 2,25 млн грн секретаря Марганецької міської ради Дніпропетровської області Анатолія Деркача, який необґрунтовано набув у власність житловий будинок і земельну ділянку в Дніпрі.

Таке рішення 15 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов про конфіскацію 2,25 млн грн коштів депутата Марганецької міськради Анатолія Деркача. У рішенні ВАКС вказується, що Деркач імовірно необґрунтовано набув у власність житловий будинок площею 283,4 квадратних метри і земельну ділянку площею 0,0536 га в Дніпрі загальною вартістю 2,9 млн грн. На думку прокурора, депутат на мав достатню кількість коштів для набуття цієї нерухомості розміром у 2,25 млн грн.

«Прийняти позовну заяву держави Україна в особі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора до (Анатолія Деркача – ред.) про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави до розгляду та відкрити провадження у справі. Призначити підготовче судове засідання на 12 червня 2023 року о 16:50», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Апеляційна палата ВАКС залишила конфіскованою нерухомість начальника одного із відділів Східного управління Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: