Українцям із зони бойових дій та окупації спростили реєстрацію місця проживання

Читать на русском
Зеленський підписав закон щодо спрощення процедури реєстрації місця проживання для осіб, житло яких розташоване на тимчасово окупованій території або на територіях, де ведуться бойові дії.
uifuture.org

Зеленський підписав закон щодо спрощення процедури реєстрації місця проживання для осіб, житло яких розташоване на тимчасово окупованій території або на територіях, де ведуться бойові дії.

Про це повідомляє омбудсмен Дмитро Лубінець у Телеграмі.

Допомога переселенцям: як оформити довідку та щомісячну виплатуЯк внутрішнім переселенцям в Україні оформити довідку та грошову допомогу від держави – на інфографіці.

«Президент підписав закон щодо спрощення процедури реєстрації місця проживання для осіб, житло яких розташоване на тимчасово окупованій території або на територіях, де ведуться (велися) бойові дії. Рекомендації Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини враховані», – йдеться в повідомленні.

Відтепер українці можуть задекларувати або зареєструвати місце свого проживання без зняття з реєстрації місця свого попереднього проживання. Закон також передбачає спрощену процедуру реєстрації місця проживання дітей-переселенців:

  • на період тимчасової окупації місцем реєстрації таких дітей вважатиметься зареєстроване місце проживання їхніх батьків чи інших законних представників, або ж одного з них, з ким мешкає дитина;
  • у разі, якщо місце проживання батьків або інших законних представників дитини зареєстровано або задекларовано за різними адресами, подається письмова заява законного представника, з яким мешкає дитина.

Нагадаємо, уряд заборонив стягувати комунальну заборгованість з громадян, які були змушені залишити свої домівки та евакуювалися у більш безпечні регіони України.

Також писали, які проблеми можуть виникнути після оформлення виплат для ВПО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: