Збитки 4 млрд грн: на Дніпропетровщині викрили підпільне виробництво спирту

Читать на русском
Підпільний цех на Дніпропетровщині виготовляв 20 тонн нелегального спирту на добу і мав кілометровий підземний трубопровід.
Бюро економічної безпеки України

У Дніпропетровській області викрили злочинне угрупування, які незаконно виготовляли контрафактний спирт з оборотом 20 тонн спирту щодоби.

Про це повідомили у пресслужбі Бюро економічної безпеки України.

Зазначається, що зловмисники використовували технологічне обладнання, яке забезпечувало виготовлення спирту в промислових масштабах.

За допомогою підземного трубопроводу довжиною приблизно 1 км, незаконно виготовлену продукцію перекачували до обладнаного спиртосховища.

Сума збитків щодо несплати акцизного податку та ПДВ складає приблизно 4 млрд грн. Детективи вилучили 113 тонн незаконно виготовленого спирту та обладнання.

Тривають слідчі дії, до яких залучені співробітники Департаменту контролю за підакцизними товарами Державної податкової служби.

Досудове розслідування відбувається за ознаками кримінального правопорушення передбачених: - ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків).

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили сімох осіб в махінаціях з паливом на «Укрспирті». Тоді затримали двох осіб за підозрою у розтраті понад 55 млн грн.

Також у лютому 2023 року СБУ та БЕБ викрили колишніх керівників Укрнафти та Укртатнафти у привласненні 40 млрд гривень. У межах розслідування правоохоронці провели обшуки в олігарха Ігоря Коломойського, на користь якого могла здійснюватися така злочинна діяльність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: