ВР ухвалила закон про заборону в Україні географічних назв, повʼязаних із росією

Читать на русском
Верховна рада ухвалила закон, що забороняє назви, які уособлюють імперську політику росії, саму рф чи осіб, які причетні до неї.
Фото: УП

Верховна рада внесла зміни до закону «Про географічні назви» щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України.

Про це йдеться у повідомленні народного депутата Ярослава Железняка.

За зміни до закону проголосували 248 депутатів.

Тепер в Україні заборонено надавати географічним обʼєктам, юридичним особам та обʼєктам права власності назви, що уособлюють імперську політику росії, саму рф чи осіб, які причетні до цього.

Пастка та пропаганда: Подоляк прокоментував заклик патріарха Кирила до «перемир'я»Подоляк назвав заклик патріарха Кирила до перемир'я на Різдво пропагандою та цинічною пасткою, адже РПЦ підтримує війну й геноцид українців.

Закон ухвалили з метою повернення назв, які висвітлюють саме історію України, а не оспівують радянську чи російську.

«Україні потрібна своя історія, свої цінності, а не вигадані в москві чи десь в уральських бункерах! Тому слідом за декомунізацією має відбутися деімперіалізація чи деколонізація та повне відновлення української історичнонаціональної топоніміки, спотвореної до невпізнанності та стертої з нашої мапи колишнім тоталітарним режимом», — йдеться в пояснювальній записці.

Раніше президент України Володимир Зеленський розглянув електронну петицію про перейменування назви «росія» на «Московія» та заміну терміну «російський» на «московський».

Також повідомлялося, що у Києві перейменували ще десятки вулиць, у тому числі проспект та площу Перемоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: