Антикорупційний суд призначив до розгляду справу віцемера Миколаєва

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням чинних та колишніх посадовців Миколаєва.
Сергій Коренєв

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу про заволодіння 27 млн грн коштів під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві, де серед обвинувачений є заступник міського голови Сергій Коренєв.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«За результатами підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС призначила до розгляду по суті справу стосовно чинних та колишніх посадовців Миколаївської міської ради, обвинувачених у заволодінні 27 млн грн коштів під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Перше засідання з розгляду по суті призначено на 03.07.2023», – інформує САП.

Нагадаємо, НАБУ затримало віцемера Миколаєва Коренєва на кордоні з Угорщиною. Також затримали депутатку Одеської міськради Лозовенко, першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Олександра Брижатого і ще одного керівника приватної компанії. Пізніше антикорупційні органи повідомили їм про підозру. Крім того, НАБУ викликало на допит мера Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Як встановило слідство, в 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із шістьома особами – директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеної компанії БВК «Пік-Буд», яка і виконала роботи.

Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді. У червні 2023 року справу почали слухати в антикорупційному суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: