ВАКС призначив засідання у справі віцемера Миколаєва

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт і призначив засідання у справі про реконструкцію площі в Миколаєві.
Сергій Коренєв

Вищий антикорупційний суд сьогодні, 2 червня, проведення підготовче засідання у справі про заволодіння 27 млн грн коштів під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві, де серед обвинувачений є заступник міського голова Сергій Коренєв.

Таке рішення 29 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні № 12019150000000274, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 7 червня 2019 року, за обвинуваченням (Сергія Коренєва, Олександра Брижатого, Ігоря Великого, Марини Лозовенко, Геннадія Свиридова, Дениса і Ярослава Охмаків, Олексія Гайдая і Євгена Парулави – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 ККУ, в залі № 4 Вищого антикорупційного суду о 14:00 2 червня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ затримало віцемера Миколаєва Коренєва на кордоні з Угорщиною. Також затримали депутатку Одеської міськради Лозовенко, першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Олександра Брижатого і ще одного керівника приватної компанії. Пізніше антикорупційні органи повідомили їм про підозру. Крім того, НАБУ викликало на допит мера Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Як встановило слідство, в 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із шістьома особами – директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеної компанії БВК «Пік-Буд», яка і виконала роботи.

Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді. У січні 2022 року слідство у справі завершили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: