Єврокомісія вирішила продовжити заборону на імпорт продовольства з України – ЗМІ

Читать на русском
Представники ЄС вже розробили проєкт постанови про продовження заборони на імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшника до середини вересня.
Фото: AP

Єврокомісія має намір продовжити дію заборони імпорту окремих видів української агропродукції до п'яти країн Європейського Союзу.

Про це повідомив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус у своєму Twitter-акаунті.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, представники ЄС вже розробили проєкт постанови про продовження заборони на імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшника до середини вересня.

«Дата набрання чинності, передбачена проєктом, – 15 вересня цього року. Це проєкт, але я сподіваюся, що він набуде чинності вже завтра», - написав Телус.

Водночас польське агентство PAP стверджує, що ухвала вже набула чинності. Воно замінило односторонні заходи щодо товарів українського походження, запроваджених Словаччиною, Румунією, Болгарією, Угорщиною та Польщею.

При цьому транзит вищезгаданої продукції до інших країн, як і раніше, буде збережено.

Нагадаємо, першою про заборону ввезення сільгосппродукції з України оголосила Польща. Потім подібні рішення ухвалили Угорщина, Словаччина, Болгарія та Румунія. Ці країни пішли на такі кроки через зниження цін на агропродукцію на внутрішніх ринках.

На початку травня Єврокомісія запровадила заборону на експорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України. Документ, який спочатку мав діяти до 5 червня, повинен був замінити односторонні рішення щодо заборони на ввезення української агропродукції.

Україна, у свою чергу, надіслала Польщі та ЄС ноти протесту через обмеження на імпорт аграрної продукції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: