ВАКС продовжив обов'язки ексзаступнику міністра інфраструктури

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваному експосадовцю.
Володимир Шульмейстер

Вищий антикорупційний суд продовжив до 4 серпня строк дії обов'язків, покладених на колишнього першого заступника міністра інфраструктури Володимира Шульмейстера, якого разом із ексглавою Мінінфраструктури Андрієм Пивоварським підозрюють у зловживаннях на 30 млн доларів.

Таке рішення 31 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд визначив Шульмейстеру запобіжний захід у виді 4 млн грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, виїзд закордон; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Продовжити підозрюваному (Володимиру Шульмейстеру – ред.) до 04 серпня 2023 року строк дії обов'язків, покладених на нього ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 04 квітня 2023 року», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід ексміністру інфраструктури Андрію Пивоварському. За даними слідства, у липні 2015 року Пивоварський разом із першим заступником Володимиром Шульмейстером забезпечив ухвалення наказу, який дозволив приватним компаніям стягувати 50% ставки корабельного збору з суден у порту «Південний».

При цьому згідно із законом, стягнення такого збору є винятковою прерогативою Адміністрації морських портів України. Лише протягом 2017-2021 років через ці дії держбюджет недоотримав понад 30 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: