ВАКС продовжив обов'язки ексміністру інфраструктури Пивоварському

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 15 липня строк дії обов'язків, покладених на колишнього міністра інфраструктури Андрія Пивоварського. Його НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях на 30 млн доларів.

Таке рішення 15 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора – задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на Андрія Пивоварського», – оголосив суддя.

Пивоварський зобов'язаний: прибувати за вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, виїзди за межі Києва та Київської області, а також утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід ексміністру інфраструктури Андрію Пивоварському. За даними слідства, у липні 2015 року Пивоварський разом із першим заступником Володимиром Шульмейстером забезпечив ухвалення наказу, який дозволив приватним компаніям стягувати 50% ставки корабельного збору з суден у порту «Південний».

При цьому згідно із законом, стягнення такого збору є винятковою прерогативою Адміністрації морських портів України. Лише протягом 2017-2021 років через ці дії держбюджет недоотримав понад 30 мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: