ВАКС продовжив розслідування справи ексміністра інфраструктури Пивоварського

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні.
Андрій Пивоварськийфото: Кабмін

Вищий антикорупційний суд продовжив до 22 серпня строк розслідування справи за підозрою колишнього міністра інфраструктури Андрія Пивоварського та його ексзаступника Володимира Шульмейстера у зловживаннях.

Таке рішення 16 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 22016000000000269 від 11.07.2016 за підозрою (Андрія Пивоварського – ред.) та (Володимира Шульмейстера – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.364 КК України, до шести місяців, тобто до 22.08.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід ексміністру інфраструктури Андрію Пивоварському. За даними слідства, у липні 2015 року Пивоварський разом із першим заступником Володимиром Шульмейстером забезпечив ухвалення наказу, який дозволив приватним компаніям стягувати 50% ставки корабельного збору з суден у порту «Південний».

При цьому згідно із законом, стягнення такого збору є винятковою прерогативою Адміністрації морських портів України. Лише протягом 2017-2021 років через ці дії держбюджет недоотримав понад 30 мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: