Білий дім відреагував на розмову Зеленського із Сі Цзіньпіном

Читать на русском
У Білому домі привітали новину про те, що президент України Володимир Зеленський вперше поговорив із президентом Китаю Сі Цзіньпіном з початку повномасштабного вторгнення Росії.
Фото: Alex Wong / Getty Images

У Білому домі привітали новину про те, що президент України Володимир Зеленський вперше поговорив із президентом Китаю Сі Цзіньпіном з початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомляє CNN.

ЗМІ наголошує, що у Білому домі також висловили застереження щодо того, чи може цей дзвінок призвести до «якогось значущого мирного руху чи плану».

«Ми вітаємо новини про те, що між президентом Сі та президентом Зеленським відбулася телефонна розмова. Ми вважаємо, що це добре. Ми говорили протягом досить тривалого часу, що вважаємо важливим, щоб президент Сі та офіційні особи КНР використали українську точку зору на це незаконне та неспровоковане вторгнення росії», - сказав журналістам Джон Кірбі, координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій.

«Чи призведе це до якогось значущого мирного руху, плану чи пропозиції, я не думаю, що ми зараз це знаємо», - додав Кірбі.

Відповідаючи на запитання, чи може Китай допомогти в досягненні мирної угоди, Кірбі повторив, що це має бути на умовах Зеленського, сказавши, що угода не буде «стійкою або надійною, якщо українці та президент Зеленський особисто не будуть залучені в неї та не підтримають її».

Кірбі сказав, що Білий дім не мав попередніх відомостей про те, що телефонна розмова між Сі та Зеленським відбудеться, додавши, що «ми б не очікували цього».

Нагадаємо, Китай має намір направити в Україну та інші країни спеціального представника у євразійських справах «для поглибленого спілкування щодо політичного врегулювання української кризи».

Про це стало відомо після телефонної розмови президента Володимира Зеленського з лідером КНР Сі Цзіньпіном, яка відбулася 26 квітня.

Раніше повідомлялося, що Зеленський призначив нового посла України у Китаї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: