Військові США є в Україні – Білий дім

Читать на русском
Американські армійці перебувають на території України, але вони не беруть участі у війні, заявили у Білому домі.

Сполучені Штати Америки підтвердили присутність своїх військовослужбовців на території Україні. Але участі в бойових діях вони не беруть.

Про це в інтерв'ю Fox News повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

Посадовець заявив про «незначну військову присутність» в посольстві США в Україні. Раніше інформацію про перебування в Україні іноземних військових опублікували ЗМІ, посилаючись на документи Пентагону, що стали елементом великого витоку.

«У посольстві є невеликий військовий контингент США. Він працює разом з офісом аташе з питань оборони. Це потрібно для допомоги нам у роботі над підзвітністю обладнання, що надходить в Україну і виходить із неї», – пояснив Кірбі.

Також Кірбі запевнив, що військові США «не воюють на полі бою».

Президент США Джо Байдена не змінював свого рішення щодо того, що американські війська не братимуть участь у війні в Україні.

Нагадаємо, Володимир Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Сенату США.

Також повідомлялося, що у Міноборони Британії вказали на неточності у злитих документах США.

Раніше ЗМІ з'ясували, чому США не починають постачання озброєння Україні ленд-лізом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: