Білий дім попередив про новий наступ військ рф в Україні

Читать на русском
За словами Кірбі, росіяни чекають на покращення погодних умов, щоб атакувати позиції ЗСУ на окремих ділянках фронту. Очікується, що це станеться найближчими тижнями.
Фото: AP

Російська окупаційна армія може здійснити ще одну спробу наступу найближчим часом.

Про це розповів координатор із стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі в інтерв'ю Голосу Америки.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

За його словами, росіяни чекають на покращення погодних умов, щоб атакувати позиції ЗСУ на окремих ділянках фронту. Очікується, що це станеться найближчими тижнями.

«Ми знаємо, що навесні, коли погода покращиться – а вона вже починає покращуватись – можемо очікувати, що росіяни захочуть піти у наступ на деяких ділянках. Ми не знаємо точно, де і як вони це зроблять, але ми хочемо якнайкраще забезпечити українців», – заявив Кірбі.

Представник Білого дому додав, що американська влада «розвиває потужності, які надають Україні», і зазначив, що зараз Україна найбільше потребує бронетехніки, артилерії, систем ППО та засобів матеріально-технічного забезпечення.

Напередодні в ISW розповіли, що армія російських загарбників не має ресурсів для проведення кількох широкомасштабних наступальних операцій одночасно.

А начальник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що росія перейшла до стратегічної оборонної операції.

Водночас ЗСУ готують свій наступ на тимчасово окуповані території України. Він, за даними американських ЗМІ, нібито має розпочатися 30 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: