У Молдові держслужбовці почали отримувати листи з погрозами

Читать на русском
Держслужбовцям та співробітникам правоохоронних органів передавали різного роду листи, повістки та записки, щоб завадити їм виконувати свою роботу.
фото: Delo.ua

Міністр внутрішніх справ Молдови Анна Ревенко заявила, що держслужбовці та правоохоронці її країни почали отримувати листи з погрозами. Згідно з її словами, все це - частина гібридної війни, яку веде російська федерація.

Про це повідомляє місцеве видання NewsMaker.

Згідно зі словами Ревенко, енергетичний шантаж, неправдиві повідомлення про бомби, кібератаки на критичну інфраструктуру – це елементи «гібридної війни, яку веде росія проти її країни».

«Все це спрямоване на те, щоб викликати дестабілізацію такого характеру, щоб радикалізацією населення дезінформацією, фальшивими кампаніями, що компрометують національних лідерів, чинити тиск на владу. Це, як очікує росія, приведе до зміни уряду, а отже, зміни демократичного курсу», — заявила міністр в інтерв'ю.

Завдяки Україні можлива безпека у Молдові – СандуПрезидент Молдови Майя Санду вважає, що росія у разі успішного захоплення України продовжила б експансію, зокрема, ввівши війська на територію Молдови.

Як зазначається, держслужбовцям та співробітникам правоохоронних органів передавали різного роду листи, повістки та записки, щоб завадити їм «виконувати свою роботу», «викликати хаос» та «посіяти страх щодо законності дій, які здійснюються владою».

Варто зазначити, уряд Молдови вважає, що країна є об’єктом гібридної війни, розв'язаної росією у спробі повалити державну владу.

Нагадаємо, що президент Мая Санду раніше заявила, що Молдова виконає рішення Міжнародного кримінального суду та заарештує російського диктатора путіна, якщо він приїде до країни. Росія почала погрожувати Санду через її заяву про можливість арешту путіна у Молдові.

Раніше у Молдові заявили про повну відмову від російського газу.

Також стало відомо, що так зване Придністров'я попросило рф збільшити кількість «миротворців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: