Російська ДРГ намагалася проникнути через кордон у Харківській області – Генштабу

Читать на русском
Російські війська намагалися наступати в районі Масютівки, Новоселівського, Кузьминого, Північного, Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки.
Ілюстративне фотоukrinform.ua

У районі населеного пункту Зелене на Харківщині росіяни зробили невдалу спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи через український кордон.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

За даними Генштабу, українські військові минулої доби відбили 22 атаки окупантів, які так само намагаються захопити Донецьку та Луганську області.

Окрім масованого удару дронами, росіяни за добу завдали 64 авіаційних та одного ракетного удару, здійснили 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без особливих змін.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії на захід від Масютівки Харківської області та у напрямку Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямі противник вів наступальні дії на південь від Кузьміного – успіху не мав.

На Бахмутському напрямі протягом минулої доби противник наступальних дій не проводив.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Північного – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили всі атаки противника в районі міста Мар'їнка, а також у напрямку населених пунктів Перемога та Новомихайлівка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника, а також удар по його зенітно-ракетному комплексу. Минулої доби було знищено 32 ударні дрони.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 пункти управління, район зосередження живої сили противника, 4 артилерійські підрозділи на вогневій позиції, зенітно-ракетний комплекс, 3 склади паливно-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков вважає, що влітку українська армія має серйозні шанси здійснити прорив на фронті. Він назвав можливі напрямки контрнаступу.

Днями секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна готова розпочати контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: