Можна користуватись в ЄС: у «Дії» тестують нову функцію

Читать на русском
Українці зможуть підписувати європейські документи за допомогою Дія.Підпис-EU. Для цього потрібно оновити додаток до останньої версії.
Мінцифри

Українці зможуть підписувати європейські документи Дія.Підписом-EU, який відповідає регламенту eIDAS Європейського Союзу.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Він зазначив, що країни ЄС зможуть перевірити накладений підпис.

«Працює все дуже просто. Оновлюєте Дію до останньої версії — і застосунок автоматично створює два варіанти підпису. За українським стандартом (ДСТУ) та міжнародним (ECDSA)», – написав віце-прем'єр-міністр.

За словами Федорова, під час бета-тесту підписати документ Дія.Підписом-EU можна на двох платформах: ІD.GОV.UА (ICEI) та у сервісі документообігу Вчасно.

«Процес не змінився. Один клік очима, біометрія обличчя звіряється з біометрією в реєстрі — і ви укладаєте онлайн-контракт з іноземними партнерами або підписуєте заяву. Взаємне визнання електронних підписів з ЄС — дуже важлива частина цифрової євроінтеграції», – додав він.

Нагадаємо, у березні у застосунку «Дія» додали нову послугу. Тоді Цифровізували судові рішення.

І також на держпорталі «Дія» додали можливість подати заяву про шлюб та не заповнювати паперові заяви та проходити перевірки у держреєстратора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: