Надана Заходом зброя може застосовуватися тільки на території України – Шольц

Читать на русском
Західна зброя, що надається Україні, має використовуватися з метою захисту на території нашої держави. Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц.
Канцлер Німеччини Олаф ШольцФото: Lisi Niesner/Reuters

Зброя, яку Україна отримує від західних партнерів, повинна використовуватися виключно на її території.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час спільної пресконференції у Таллінні з лідерами країн Балтії, передає Укрінформ.

«Росія напала на Україну, тому Україна має право захищатися. Ми також підтримуємо Україну зброєю. Це роблять не тільки Німеччина і США, а й багато інших країн. Водночас зрозуміло, що зброя, яку ми постачаємо, має використовуватися лише на території України. Вона призначена для оборонного використання на українській землі», – зазначив Шольц.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

Лідери країн Балтії, відповідаючи на запитання про можливість перенесення бойових дій на територію росії, не були такими категоричними, як канцлер Німеччини.

Так, глава уряду Латвії Кріш'яніс Каріньш наголосив, що «абсолютно зрозуміло, що Україна не збирається нападати на росію, а прагне захищати власну державу».

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас нагадала, що відповідно до Статуту ООН кожна країна має право на самооборону. А прем’єрка Литви Інгріда Шимоніте заявила, що війна не обмежується лише окупованою територією, і що «іноді стаються інциденти й на території агресора».

Шимоніте також висловила сподівання, що демократичний Захід ніколи не звикне до жахливих образів війни. І ніколи «не впаде у втому, допомагаючи Україні боротися з російським імперіалістичним безумством; інакше рф пошириться ще далі в Європу».

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що росії не слід розраховувати на заморожування лінії фронту в Україні.

Також повідомлялося, що Німеччина передала Україні новий пакет воєнної допомоги.

Шольц висловив сподівання, що за допомогою зброї, яку Україна отримає у новому пакеті допомоги від Німеччини, вдасться швидко закінчити війну.

Раніше стало відомо, що Німеччина не планує брати участь у коаліції винищувачів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: