Смертельне ДТП: суд дозволив примусово відібрати зразки в затриманого судді

Читать на русском
Столичний райсуд підтримав клопотання міської прокуратури про надання дозволу на примусове відбирання біологічних зразків.

Державне бюро розслідувань та Київська міська прокуратура примусово відбере біологічні зразки в голови Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, щоб встановити, чи був він тверезий за кермом.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

У повідомленні не вказується прізвище судді, проте, за інформацією ЗМІ, йдеться саме про Тандира.

«Суд задовольнив клопотання Київської міської прокуратури та надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді, який в ніч на п'ятницю 26 травня на автомобілі збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії. Правоохоронці затримали суддю у порядку ст. ст. 208, 482 КПК України. Він відмовився від обслідування на вміст алкоголю та наркотиків, проте мав візуальні клінічні ознаки сп'яніння. У зв'язку з цим, заступником керівника Київської міської прокуратури підготовлено клопотання до суду», – інформує прес-служба.   Як повідомлялося, за фактом ДТП за участі судді розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України (нетверезе керування автомобілем, що призвело до смерті потерпілого). Санкція цієї статті передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий же строк.   У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють механізм та причини ДТП. Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир на смерть збив нацгвардійця на блокпосту. Пізніше у Державному бюро розслідувань підтвердили інформацію про смерть нацгвардійця на блокпосту внаслідок ДТП за участі судді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: