Росіяни готують масштабну «радіоактивну» провокацію на окупованій Запорізькій АЕС – ГУР

Читать на русском
У найближчі години російські окупанти готують масштабну провокацію з імітації аварії на Запорізькій атомній електростанції, повідомили в ГУР МО.
Окупанти готують провокацію на ЗАЕСФото: REUTERS/Alexander Ermochenko

У п’ятницю, 26 травня, Головне управління розвідки повідомило, що російські окупанти готують масштабну провокацію з імітації аварії на Запорізькій атомній електростанції. Мова йде про найближчі години.

«Найближчі години рашисти готують масштабну провокацію з імітації аварії на Запорізькій атомній електростанції», – говориться у повідомленні.

У ГУР також зазначили, що удар буде проведено безпосередньо по території ЗАЕС.

«Після цього буде оголошено про аварійний витік радіоактивних речовин. В інциденті традиційно буде звинувачено Україну», – наголосили у ГУР.

Мета цієї акції – спровокувати міжнародну спільноту на проведення розслідування, під час якого всі бойові дії будуть зупинені. Так росіяни отримають жадану паузу, яку використають для перегрупування окупаційного контингенту та зупинки українського контрнаступу.

Щоб приховати свої дії, росіяни зірвали ротіцію персоналу постійної моніторингової місії МАГАТЕ, яка була запланована на сьогодні.

Нагадаємо, раніше у розвідці повідомили, що росія перетворила територію трьох енергоблоків ЗАЕС на військову базу.

Також у Енергоатомі назвали кількість російських військових на ЗАЕС і зазначили, що вона зросла.

Крім того, 22 травня окупанти вночі обстріляли Запорізьку АЕС, після чого станція була знеструмлена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: